Εκτύπωση

Καθαρίστε το τζάκι σας σαν επαγγελματίες

Το τζάκι, λόγω θέσης, είναι κεντρικό στοιχείο του σαλονιού. Μπορεί ο χώρος σας να είναι πάντα τακτοποιημένος και πεντακάθαρος, αν όμως το τζάκι σας είναι μέσα στις στάχτες και την κάπνα, τότε θα υποβαθμίσει όλη την εικόνα. Δείτε πώς θα το καθαρίσετε σαν επαγγελματίας.

Τι θα χρειαστείτε

 • Ξεσκονόπανο
 • 3,5 λίτρα ζεστό νερό
 • 1 φλ. χλωρίνη
 • 6 κ.σ. φωσφωρικό τρινάτριο
 • Μπόλικο χαρτί κουζίνας
 • Παλιά κομμάτια ύφασμα
 • Κατακάθι καφέ
 • Σκούπα
 • Βούρτσα scrub
 • Προϊόντα καθαρισμού
 • Γάντια
 • Προστατευτικά γυαλιά και μάσκα για τη σκόνη και τις στάχτες

Ξεκινήστε να μαζεύετε τα υπολείμματα στάχτης που υπάρχουν στο τζάκι σας. Για να μην γεμίσει ο αέρας με σκόνες και στάχτες, ρίξτε πάνω στη στάχτη το κατακάθι του καφέ και στη συνέχεια μαζέψτε τα υπολείμματα με το φτυαράκι του τζακιού.

Σκουπίστε όλο το τζάκι ξεκινώντας από την κορυφή του και προχωρώντας σιγά σιγά προς τη βάση. Δώστε βάση στο καθάρισμα ώστε να μην μείνουν καθόλου βρομιές μέσα στο τζάκι.

Θα χρειαστείτε είναι 3,5 λίτρα ζεστό νερό, 1 φλ. τσαγιού χλωρίνη και 6 κ.σ. φωσφορικό τρινάτριο (το οποίο θα βρείτε σε καταστήματα με καθαριστικά). Ανακατέψτε σε μια λεκάνη το νερό με τη χλωρίνη και το φωσφορικό τρινάτριο και φορέστε γάντια.

Βουτήξτε τη βούρτσα μέσα στη λεκάνη με το απορρυπαντικό και ξεκινήστε να τρίβετε ξεκινόντας από ψηλά και προχωρώντας προς τα κάτω για να αποφύγετε το στάξιμο. Τρίψτε πολύ καλά βάζοντας δύναμη για να καθαρίσει καλά το τζάκι.

Αφού τελειώσετε ξεπλύνετέ το με καθαρό νερό και στεγνώστε το με μια καθαρή πετσέτα.Αν έχετε σκοπό να βάψετε το τζάκι σας, τότε θα πρέπει να είστε σίγουροι πως το καθαρίσατε πολύ καλά. Γι' αυτό το λόγο περάστε με τη βούρτσα την επιφάνεια του τζακιού όσες φορές χρειαστεί μέχρι να λάμψει.

πηγή

Εκτύπωση

Νέοι, ευνοϊκότεροι όροι για ένταξη στο «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον»

Εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης, σε σχέση με τις απευθείας ενισχύσεις και για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του σε ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια, με απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων, αυξάνονται οι διαθέσιμοι πόροι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον».

Το Πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για όσους επιθυμούν να θωρακίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους, καθώς και να αναβαθμίσουν τα συστήματα θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης. Το πρόγραμμα αυτό επιδοτεί παρεμβάσεις για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, και από τον Μάρτιο του 2012 έχει τροποποιηθεί και ισχύει με ευνοϊκούς όρους.

Εκτύπωση

Υπογράφηκε η χρηματοδότηση για το «Εξοικονομώ κατ' οίκον»

Ενισχύεται περαιτέρω η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών στη χώρα μας, καθώς σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος υπέγραψε τη χρηματοδότηση του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ' οίκον» με 8 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' οίκον» ενισχύει την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, αποσκοπώντας στη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, και διασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στον οικογενειακό προϋπολογισμό χιλιάδων νοικοκυριών.

πηγή