Εκτύπωση

Η Επιτάχυνση του «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» θα Ρίξει στην Οικοδομή 200 Εκατ. Ευρώ

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον

Την επιτάχυνση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ' οίκον» επιθυμεί η κυβέρνηση, ώστε να πέσει χρήμα στην αγορά τώρα και να ενισχυθεί η οικοδομή. Αυτό αποφάσισαν κατά τη χθεσινή κοινή τους σύσκεψη οι Υπουργοί Ανάπτυξης, κ. Κωστής Χατζηδάκης και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιάννης Μανιάτης.

«Έχουμε πάνω από 40.000 αιτήσεις με συνολικό προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις των δύο υπουργείων για να πέσουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα λεφτά», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Μάλιστα, στη σύσκεψη διατυπώθηκε ηεκτίμηση ότι το πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει να πέσουν στον κλάδο οικοδομής πάνω από 200 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, «δεν μας ενδιαφέρει απλά και μόνο να απορροφηθούν τα κονδύλια, που θα απορροφηθούν πράγματι μέχρι το τέλος του 2015 βάσει των προβλέψεων των Κοινοτικών Κανονισμών». Αντίθετα, πρόσθεσε, η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να πέσει χρήμα στην αγορά τώρα από το πρόγραμμα και για τα νοικοκυριά, αλλά και για τον κατασκευαστικό κλάδο. Στο πλαίσιο αυτό, στη χθεσινή σύσκεψη, αποφασίσθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας των δύο υπουργείων η οποία θα «δει πού ενδεχομένως υπάρχουν προβλήματα, με ποιους τρόπους μπορούμε να προχωρήσουμε πιο γρήγορα για να έχουμε ορατά αποτελέσματα τώρα».

πηγή: michanikos-online.gr